Arrangementer

25. & 26. November – Barolo-smagning med Josetta Saffirio

Fantastiske Barolo vine fra Monforte d’Alba.
Josetta Saffirio er et mindre vinhus beliggende i Castelletto, kun få hundrede meter fra verdensberømte Conterno. Vi befinder os i den sydøstlige del af Barolo distriktet, hvor jordbunden giver kraftige og meget holdbare vine. Vingården ledes i dag af 41-årige Sara Vezza, som er 5. vinproducerende generation i familien. Hun assisteres af sin far, Roberto, som nu er pensioneret, men i 40 år har været kældermester hos det kendte vinhus, Marchesi di Barolo.

Josetta Saffirio er et mindre vinhus, som kun producere cirka 40.000 flasker per år, men ikke desto mindre scorer gode karakterer hos blandt andet Robert 80 % af husets vine er klassificeret som Barolo. I Piemonte på Flaske er vi stolte af at have hele porteføljen af vinhusets fantastiske Nebbiolo-vine.

Arrangør: Piemonte på Flaske

09. & 10. December – Rhône aften

Verdensklasse vine fra franske Côtes du Rhône. Oplev nogle af de mest eftertragtede og bedste Rhône-vine fra førende vinproducenter som Lucien Le Moine, Paul Jaboulet og Chateau Maucoil.

Vi starter ud med en raritet, som er ekstremt allokeret, CUVEE ABYSS BRUT ZERO Champagne Leclerc Briant, Epernay. 96 Point i Decanter. Champagne modnet på havets bund i 60 meters dybde i 14 måneder, som giver en intens, koncentreret og kompleks vin.

Herefter bevæger vi os til det nordlige Rhone og nogle af de mest efterspurgte og store fyldige og mineralske hvidvine.

INOPIA BLANC Clos Saouma, er Lucien Le Moines entre level hvid og giver fantastisk kvalitet for pengene.

CHATEAUNEUF DU PAPE BLANC Magis, Rotem & Mounir Saouma. Lucien Le Moine er kokken Wassim Hallals yndlingsproducent og nære ven. Da Wassim var gæst i radiopodcasten Flaskens Ånd, smagte de Magis blindt og han gættede på det var en stor Chevalier Montrachet.

Fra de hvide over til de røde.

CHATEAUNEUF-DU-PAPE TRAD ØKO Château Maucoil er en absolut klassiker til vores efterårssmagninger. En fantastisk Neuf, fra 80 år gamle stokke, som passer perfekt til de mørke måneder.

CROZES HERMITAGE ROUGE Dom. de Thalabert, Paul Jaboulet Ainé. Stor og vigtig producent med store markbesiddelser. Her i fantastisk årgang 2015, holder nemt 20 år.

CHATEAUNEUF DU PAPE ROUGE Omnia, Rotem & Mounir Saouma . Stor rødvin fra Lucien Le Moine. Her i nyeste årgang 2016, holder sig nemt 10 år.

CHATEAUNEUF DU PAPE ROUGE Arioso, Rotem & Mounir Saouma. Kæmpe Neuf fra Lucien Le Moine. Hvis man sammenligner kritikernes point over 10 år, så matcher og overgår Arioso andre store Neuf’er som Rayas, Beaucastel, Guigal og Clos de Pape og holder sågar en fornuftig pris. Her i årgang 2011 med 98 point fra James Suckling og med saft og kraft nok til 20 års lagring.

HERMITAGE ROUGE La Chapelle, Paul Jaboulet Ainé. Legendarisk vin. Man kan ikke snakke om verdens bedste vine nogensinde, uden at nævne La Chapelle 1961. Her skal vi smage årgang 2012.

Arrangør: Østjysk vinforsyning

14. Januar – Australien, Koldklima

For mange er Australien lig med varme og meget voldsomme vine, men i Laudrup vin har vi altid arbejdet med koldt klima fra Australien, og det er med til at give mere elegante og personlige vine. Vi vil komme til at smage fra forskellige producenter, men fælles for dem alle er, at det er vine med stor personlighed og kvalitet.

Arrangør: Laudrup vin