Arrangementer

16. April – New Zealand, nord til syd

Denne aften vil vi komme til at smage forskellige vine fra nord øen og syd øen. Der vil være stor forskel i klima og hvilken druer de bruger. Vi kommer til at smage de sprøde hvide til de mere fede, og de lette og elegante røde til de mere kraftige. Sagt på en anden måde, vi kommer hele New Zealand rundt på en aften.

Arrangør: Laudrup vine

13. & 14. Maj – Gaja aften.

Angelo GAJA er kongen af Barbaresco. Huset GAJA har været revolutionerende for vinproduktion i Piemonte, og for alvor sat Barbaresco på det internationale vinkort.

Grundstenen i GAJA’s succesfulde vine er produktion udelukkende fra egne vinmarker, et kraftigt reduceret udbytte, samt fadlagring på fade fra eget bødkeri. Gaja laver “almindelig Barbaresco” og enkeltmarks Barbaresco’erne, Costa Russi, Sori Tildin og Sori San Lorenzo. I disse enkeltmarksvine blander GAJA en lille del Barbera i vinen, og må derfor ikke benytte navnet Barbaresco, men hvad gør det, hvis man selv er større en appelationen!

Til denne aften skal vi smage 8 vine. 2 hvide og 6 røde fra nogen af de helt store enkelt marker.

Smagningen kommenteres af Glenn Lyngdal Nielsen fra Østjysk vinforsyning.

17. Juni – Italien – “små juveler” 

Efter mit første besøg hos Vinlauget Grand med arrangements-titlen “Italiano classico” med vine fra Piemonte og Toscana, har vi denne gang bestemt os for at præsentere jer for “Italiens små juveler”.

Vi skal smage vin fra mindre kendte regioner, lavet på mindre kendte druer, hvor flere af dem har kult-status i Italien og/eller i resten af verdenen.

Pieropan Soave, Manincor Alto Adige, Vie de Romans Friuli, Aglianico Campania, Sicilien, COS, Marco di Grazias Tenuta delle Terre nere, Nerello Mascalese Etna rosso, Terre Brune Prephylloxera og Florio Marsala Donna Franca …hermed nogle navne og titler som måske kan fungere som appetitvækkere.

Adriat Vinimport og undertegnede ser frem til en spændende smagning og en smagfuld aften sammen, hvor vi tilbyder at overbevise jer om at vinlandet med størst diversitet i forhold til antal druesorter og 20 vinproducerende regioner naturligvis er meget mere end Barolo og Brunello!

Smagningen kommenteres af Michel Danino fra Adriat vinimport.