Arrangementer

23. Oktober kl. 19.00 – Besøg af det spanske vinhus Marques de Murrieta

Marqués de Murrieta er et helt særligt navn i Rioja.

Hvor vinene i dette område helt tilbage i tiden var af svingende kvalitet og udelukkende lavet til at blive drukket lokalt, var Luciano de Murrieta i 1844 den første til at sætte kvalitet på dagsordenen i Rioja. Hans erfaring kom bl.a. fra at have arbejdet på nogle af de fineste slotte i Bordeaux, og den professionelle tilgang til vinproduktion blev overført, først til hans egen måde at gøre tingene på, siden til metoderne i hele området.

I 1878 købte Murrieta ejendommen Ygay, hvor han grundlagde, hvad der i dag er et af de mest prominente vinhuse i Spanien. Fra de over 300 hektar, der omkranser vingården, produceres der kun fem vine. Her er ingen Joven eller Crianza; niveauet starter højt ved Reserva og Gran Reserva og op til de ikoniske rødvine Dalmau og Castillo Ygay Gran Reserva Especial. Glemmes skal heller ikke en lille produktion af en Spaniens største hvidvine – Capellanía.

Marqués de Murrieta ejer også Pazo Barrantes i galiciske Rias Baixas. Denne lille vingård anses af mange for at lave Galiciens fineste hvidvine.

Til denne aften vil Lido Catering stå for maden.

Arrangør: Laudrup vine

07. November kl. 19.00 – Piemonte smagning

Denne aften vil Pernille og Kristian fra “Piemonte på Flaske” tage os på rundtur i den italienske vinregion Piemonte.
Turen ender i Alba-regionens kendte områder, Barbaresco og Barolo, som laver fantastiske rødvine på “Nebbiolo” druen.
Men først starter vi i Roero-regionen, der laver “hvid Barolo” på den lokale “Arneis” drue. Og herfra skal vi videre til Asti-regionen, hvor der efter en højtdyrket Pinot Noir rødvin er spændende ting i gære på den oversete “Barbera” drue, som kan give lette, men også særdeles karakterfulde og kraftige rødvine. Turen vil  selvfølgelig blive guidet og krydret med historier om både vine, producenter og underregionerne i Piemonte.

Til denne aften serveres tapas.

Arrangør: Piemonte på Flaske

18. November kl. 19.00 – Besøg af Leo Steen Wines

Vi får besøg af den danske winemaker Leo Steen.
Leo er uddannet tjener og sommelier i Danmark, hvor han blandt andet har arbejdet som sommelier på Kong Hans kælder i København. I 1999 flyttede han til Californien, for at forfølge sin drøm om selv at lave vin engang.
I starten arbejde han på forskellige vinerier om dagen og på restaurant som sommelier om aftenen.
I 2004 blev han fast ansat, som winemaker hos Stuhlmüller Vineyards. Samme år grundlage han Leo Steen Wines.

Denne aften kommer Leo selv, for at præsentere sine vine for os og fortælle sin historie.
Til vinene bliver der serveret en 3-retters menu kreeret af Lasse Paulsen, køkkenchef på Hotel Hesselet.

Arrangør: Østjysk vinforsyning

28. November kl. 19.00 – Champagne smagning med Cuvée Champagne 

Lucas Dupond indehaver af Cuvée Champagne og medlem af Vinlauget Grand afholder champagnesmagning med små perler fra nordfranske distrikt af egen import. Alle producenter er håndplukket og viser hvad det rigtige champagne kan.

Til denne aften vil Lido Catering stå for maden.

Arrangør: Cuvée Champagne v/ Lucas Dupondt