Arrangementer

Smagninger i år 2020 

05. Februar kl. 19.00 – Besøg af Argentiera

Vi får besøg af det italienske vinhus Tenuta Argentiera, som holder til i Bolgheri i Toscana.

Vi er i Bolgheri, hjemstedet for ”super toscanerne”. Et området der må dedikere en stor del af deres succes og berømmelse i dag til egnens konge Sassicaia som viste vejen for hvad dette område kan. Før Sassicaia, var dette område primært rosevins område… En tradition som stadig holdes i hævd, men det er klar rødvinene der trækker overskrifterne!

Navnet Argentiera stammer fra de gamle sølvminer i området (argento betyder sølv), der en gang prægende bakkerne i dette højtliggende område af Maremma.

Ejendommen er den nærmeste beliggende vingård til kysten og på samme tid den højest beliggende i hele Bolgheri-regionen, der når 200 meter over havets overflade. Netop denne kombination skaber et mikroklima med unikke egenskaber som udtrykkes i husets vine.

Arrangør: Vinkonsulatet

27. Februar kl. 19.00 – Bourgogne aften med Laudrup vine

Kom en tur med rundt i Bourgogne.
Denne aften vil vi komme rundt i Bourgognes kendte byer, vi vil smage vine fra tre forskellige huse, to små negociant og en lille Vigneron.

Lou Dumont Maison
Bag navnet Lou Dumont står det japansk/koreanske ægtepar Koji Nakada og Jae Hwa Park. Koji arbejdede i flere år som sommelier på franske toprestauranter i Tokyo. Siden trak hans kærlighed til vin og i særdeleshed Bourgogne ham til Frankrig. Her mødte han og giftede sig siden med sin koreanske fransklærer, alt imens han var i lære på flere prominente domainer i Côte de Nuits og uddannede sig til ønolog i Beaune. I 2000 kom de første vine til verden, og i 2003 gik drømmen om egen lille kælder i hjertet af Gevrey-Chambertin i opfyldelse.

Mark Haisma
Efter i 10 år at have haft ansvaret for vinen hos kultvinhuset Yarra Yering, har Mark Haisma kastet sig over Bourgogne. Hos Yarra Yering har Haisma været i skole hos legendariske Bailey Carrodus, der om nogen har været med til at sætte scenen for, at der også i Australien kan laves nogle af verdens mest komplekse og elegante vine. 2007 er første årgang for Haisma i Bourgogne og debuten byder på en Bourgogne Rouge og en Gevrey-Chambertin.

Vincent Bouzereau
Vinmager Vincent Bouzereaus oldefar, Edme Bouzereau, var tidligere leder af Château de Meursault, og Bouzereau har siden da udgjort et af de mest anerkendte navne i denne del af Bourgogne. Siden har familien stille og roligt opbygget en fornem portefølje af vinmarker i området. Vincents hustru Aline stammer også fra en familie med vinmæssig baggrund i Volnay, og med deres samlede børneflok skulle fremtiden for dette domaine dermed være sikret!

Når man besøger familien i Meursault, er der en rigtig god chance for at finde Vincent ude i markerne. Han arbejder stadig selv benhårdt for at bevare og få det maksimale ud af dette unikke terroir, og dét på den mest naturlige måde.

Arrangør: Laudrup vine

19. Marts kl. 19.00 – Gaja aften med Østjysk vinforsyning. 

Angelo GAJA er kongen af Barbaresco. Huset GAJA har været revolutionerende for vinproduktion i Piemonte, og for alvor sat Barbaresco på det internationale vinkort.

Grundstenen i GAJA’s succesfulde vine er produktion udelukkende fra egne vinmarker, et kraftigt reduceret udbytte, samt fadlagring på fade fra eget bødkeri. Gaja laver “almindelig Barbaresco” og enkeltmarks Barbaresco’erne, Costa Russi, Sori Tildin og Sori San Lorenzo. I disse enkeltmarksvine blander GAJA en lille del Barbera i vinen, og må derfor ikke benytte navnet Barbaresco, men hvad gør det, hvis man selv er større en appelationen!

Til denne aften skal vi smage 8 vine. 2 hvide og 6 røde fra nogen af de helt store enkelt marker.

2011 Alteni de Brassica
2015 Rossj-bass

2013 Costa Russi
2011 Sperss
2011 Sori san Lorenzo
2011 Sori Tildin
2011 Conteisa
2003 Darmargi

Smagningen kommenteres af Glenn Lyngdal Nielsen fra Østjysk vinforsyning.

Arrangør: Østjysk vinforsyning