Arrangementer

25. Juni – Italien – “små juveler” 

Efter mit første besøg hos Vinlauget Grand med arrangements-titlen “Italiano classico” med vine fra Piemonte og Toscana, har vi denne gang bestemt os for at præsentere jer for “Italiens små juveler”.

Vi skal smage vin fra mindre kendte regioner, lavet på mindre kendte druer, hvor flere af dem har kult-status i Italien og/eller i resten af verdenen.

Pieropan Soave, Manincor Alto Adige, Vie de Romans Friuli, Aglianico Campania, Sicilien, COS, Marco di Grazias Tenuta delle Terre nere, Nerello Mascalese Etna rosso, Terre Brune Prephylloxera og Florio Marsala Donna Franca …hermed nogle navne og titler som måske kan fungere som appetitvækkere.

Adriat Vinimport og undertegnede ser frem til en spændende smagning og en smagfuld aften sammen, hvor vi tilbyder at overbevise jer om at vinlandet med størst diversitet i forhold til antal druesorter og 20 vinproducerende regioner naturligvis er meget mere end Barolo og Brunello!

Smagningen kommenteres af Michel Danino fra Adriat vinimport.

20. August – New Zealand, Nord til Syd

Denne aften vil vi komme til at smage forskellige vine fra nord øen og syd øen. Der vil være stor forskel i klima og hvilken druer de bruger. Vi kommer til at smage de sprøde hvide til de mere fede, og lette og elegante røde til de mere kraftige. Sagt på en anden måde, vi kommer hele New Zealand rundt på en aften.

Smagningen kommenteres af Thomas fra Laudrup vine

9. & 10. September – Gaja

Angelo GAJA er kongen af Barbaresco. Huset GAJA har været revolutionerende for vinproduktion i Piemonte, og for alvor sat Barbaresco på det internationale vinkort.

Grundstenen i GAJA’s succesfulde vine er produktion udelukkende fra egne vinmarker, et kraftigt reduceret udbytte, samt fadlagring på fade fra eget bødkeri. GAJA laver “almindelig Barbaresco” og enkeltmarks Barbarescoerne, Costa Russi, Sori Tildin og Sori San Lorenzo. I disse enkeltmarksvine blander GAJA en lille del Barbera i vinen, og må derfor ikke benytte navnet Barbaresco, men hvad gør det, hvis man selv er større end appelationen.

Til denne aften skal vi smage 8 vine. 2 hvide og 6 røde fra nogen af de helt store enkeltmarker. 

Smagningen kommenteres af Glenn Lyngdal Nielsen fra Østjysk vinforsyning.

06. Oktober – Besøg af Ferrer Bobet & Castell d’encus S.L

FERRER BOBET
Ferrer Bobet er et af de mest kompromisløse projekter i den store vinverden. Bag foretagendet står Sergi Ferrer og Raül Bobet. Sergi Ferrer er bl.a. manden bag den legendariske Monvinic-vinbar i Barcelona, og Raül Bobet var i 15 år ansvarlig for den samlede produktion hos Torres men har i dag også det lille kultvinhus Castell d’Encus i 1000 meters højde i pyrenæerne. Det simple mål med Ferrer Bobet er at lave de bedst mulige vine i Priorat uden at skulle tænke på økonomien bag. Den kompromisløse tilgang til produktionen i både markerne og i vinkælderen kombineret med ekstreme investeringer i det nye vinhus gør, at produktionen formentlig ikke i kommer til at give overskud lige med det samme. Den minimale produktion er således baseret på druer fra 80-100 år gamle vinstokke beliggende højt på terasser, dyrket i nøje samarbejde med naturens egne præmisser og med en “hands-off” tilgang i kælderen, hvor man gør alt for at lade druernes egen dybe og komplekse finesse skinne hele vejen igennem.

Dette sker ved dobbelt sortering af druene, gæring på det naturlige gær og lagring på franske egetræsfade fra kun de bedste bødkere i f.eks. Bourgogne. Der anvendes desuden ingen filtrering og minimalt brug af SO2 ved flaskning, og på trods af den ekstreme sortering af druerne i både mark og kælder, frasælger man hvert år en del af de fade, der af den ene eller anden grund alligevel ikke lever op til den ønskede kvalitet. Dermed er det kun det bedste af det bedste, der er tilbage i de beskedne 25.000 flasker, der ender med at blive frigivet hvert år.

CASTELL D’ENCUS S.L.
Vindyrkning blev en central del af tilværelsen på Castell D’Encus, da lokale munke i 1151 overtog stedet fra greverne af Arnau Miro & Aurea. I den tid blev der hugget gæringskar ud i klipperne – kar, der ligger direkte under himlen og som tømmes ved hjælp af tyngdekraft. Munkene forlod stedet i 1752, og i 250 år blev der ikke været dyrket vin på disse marker i +1000 meters højde i Pyrenæerne. Det ændrede sig i 2001, da den spanske vinguru Raül Bobet var på jagt efter et terroir i Pyrenæerne, hvor man kunne dyrke vin, der for fremtiden ville være mindre påvirkelig overfor den globale og ikke mindst spanske opvarmning. Og efter sin søgning stod det klart: Castell D’Encus var stedet, han ledte efter!

I alt opkøbte Bobet 95 hektar hvoraf de 24 hektar i dag er beplantet med vinstokke, mens de resterende 69 hektar stadig står uberørt hen for at sikre områdets og vinmarkernes biodiversitet. Vinmarkerne har således været biodynamisk dyrket siden starten i 2001, og vinene gærer bl.a. i de gamle stenkar kun ved hjælp af naturgær, mens brugen af svovl igennem hele vinificeringsprocessen er på et absolut minimum. Castell D’Encus er en af de mest spændende nyheder på vinscenen i Spanien de sidste mange år!

Arrangør: Laudrup vin