Tidligere afholdte arrangementer

Smagninger afholdt i 2019

13. maj 2019 – Kevin Grand, Ataraxia Wines

Den 13. maj 2019 får vi besøg af Brian fra Vinkonsulatet, han har Kevin Grand fra Ataraxia med, som er rejst hele vejen fra Sydafrika for at præsentere sine vine for os.
Han er tidligere winemaker for det kendte Hamilton Russel, men grundlagde i 2004 Ataraxia for at lave sin egen vin. Her laver han nogen af de bedste oversøiske chardonnayer. Decanter kvitterede med kommentaren “outstanding” og 96 point for hans chardonnay i 2015.
Desuden har decanter lige skrevet en hel artikel om ham igen, hvor han nævnes som en “Must try” winemaker fra Sydafrika.
Udover Chardonnay er han kendt for sin rødvin Serenity, som er et blend.

22. maj 2019 – Henry of Pelham fra Canada

”Great Wine is Grown not Made”: dette er mottoet hos Henry of Pelham, der er vores næste gæst. Paul Speck, der er President for Henry of Pelham er rejst en lang vej, hele vejen fra Ontario, Canada, for at komme og besøge os.*
Det er en historisk vingård, som går 6 generationer tilbage.
Ud over at producere fortryllende Riesling, laver han også vine på den canadiske drue Baco Noir, samt nogen klassiske franske sorter.

Arrangør: Korsholm vine

29. maj 2019 – Portvinsmagning

Portvinssmagning med fokus på Grahams.

I samarbejde med vinkonsulatet inviterer vi til en aften i portvinens tegn.
Med udgangspunkt i en af klassens helt tunge drenge skal vi en tur rundt i portvinens forunderlige verden.
Smagningen vil tage dig i gennem basics omkring portvinsproduktionen og de forskellige stilarter af portvin, krydret med historier om Grahams og de forskellige portvine vi skal smage.

Arrangør: Vinkonsulatet

13. juni 2019 – Glassmagning

Afholder vi glassmagning med glasserien Veritas fra Riedel. Hvor starter den gode vinoplevelse? Vinen er jo en forudsætning, men når man har prøvet at drikke vin af forskellige glas, så er man heller ikke i tvivl om, at glasset også har en betydning!

28. Juni kl. 19.00

Vi får besøg af Louis Latour Maison – et legendarisk bourgogne hus.

Domaine Louis Latour Maison er beliggende i Aloxe-Corton og består i dag af over 48 hektar, hvor af de 27 hektar er Grand Cru marker.
Siden grundlæggelsen i 1797 har huset været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden.

I 1979 overtog Latour en vingård i Ardéche og siden er også et af Chablis bedste og ældste huse – Simonnet Febvre – kommet under Louis Latours ejerskab. Alle steder går traditioner og innovation hånd i hånd, for at opnå bedst mulig kvalitet.

Arrangør: Laudrup vine

29. August – Chablis smagning

Vi får besøg af Brian fra vinkonsulatet, som vil præsentere os for vinhuset Domaine Daniel-Etienne Defaix.

Det er en af Frankrigs, og verdens mest traditionsrige producenter som laver vin på Domaine Du Vieux Chateax i Chablis. En vingård som har produceret vine i over 800 år – og med Defaix familien i førersædet gennem 14 generationer har de leveret vine til verdens konger i hundredvis af år.

Daniel-Etienne Defaix laver vin af druer fra 1.cru markerne i Les Lys, Vaillon, Cote de Léchet og de 2 Grand Cru marker – Blanchot og Grenouilles

Desuden holder Daniel-Etienne vinene i kælderen, indtil de efter hans mening, begynder at blive drikkemodne, så 1.cru og grand cru vinene holdes i kælderen i 10 -14 år inden frigivelse.

Arrangør: Vinkonsulatet

30. August – Spansk aften

Vi får besøg af den spansk kok Xesc Reina, som vil lave forskellige retter med Foie Gras, Sobrasada og præsentere os for højkvalitets skinke. Hertil serverer Laudrup vine spanske vine.

Kom med til en aften hvor vi smager nogle af de klassiske vine og den “nye” stil i Spanien. Vi vil også komme et smut forbi Mallorca og Tenerife, hvor vi arbejder med nogle af de bedste producenter. Det bliver en super aften, hvor vi kommer til at smage de store forskelligheder der er i Spanien, og ikke mindst hvor god kvalitet der bliver lavet.

Arrangør: Laudrup vine og La Cantina Maria

03. September kl. 19.00 – Besøg af vinhuset Castello Banfi

Vi får besøg fra Toscana i Italien af det anerkendte vinhus Castello Banfi.

Den Italienske vingård, Castello Banfi, der er beliggende nær Montalcino i Toscana, råder i alt over ca 3000 hektar. Vingården blev grundlagt i 1978, og der er i dag beplantet ca 1000 hektar med vin. Derudover råder vingården over et af Europas mest avancerede vinerier samt en fæstning fra det 11. århundrede.
Vingården er i dag særdeles velkendt for at producere gode vine af meget høj kvalitet. Dette har Castello Banfi tydeligt bevist ved at vinde flere anerkendte konkurrencer og også 12 gange løbet med den flotte titel som “Bedste italienske vineri” ved Vinitaly.

Arrangør: Nørre Aaby vinhandel, Fyns vinkompagni

19. September kl. 19.00 – Klassisk Italien

Vi får besøg af Adriat Vine, som er eksperter i Italiensk vin.
De vil guide os gennem en aften i nogen af de store klassiske områder i Toscana og Piemonte.
Vi skal smage Barolo, Barbaresco, Brunello og Chianti.
En aften og en smagning med 10 flotte og klassiske vine på Nebbiolo og Sangiovese

Arrangør: Adriat vine

03. Oktober kl. 19.00 – Besøg af det spanske vinhus Artadi

En aften med et af Spaniens bedste vinhuse. Artadi har tre vingårde i Spanien, og vi vil denne aften komme til at smage vine fra dem alle.
Det hele startede i Rioja hvor deres tilgang er den moderne stil, og hvor terroir er et nøgleord. Artadi har sidenhen købt i Navarra og Alicante, hvor de laver nogle af områdes bedste vine, og filosofien er den samme som i Rioja.

Arrangør: Laudrup Vine