Tidligere afholdte arrangementer

Smagninger afholdt i 2019

13. maj 2019 – Kevin Grand, Ataraxia Wines

Den 13. maj 2019 får vi besøg af Brian fra Vinkonsulatet, han har Kevin Grand fra Ataraxia med, som er rejst hele vejen fra Sydafrika for at præsentere sine vine for os.
Han er tidligere winemaker for det kendte Hamilton Russel, men grundlagde i 2004 Ataraxia for at lave sin egen vin. Her laver han nogen af de bedste oversøiske chardonnayer. Decanter kvitterede med kommentaren “outstanding” og 96 point for hans chardonnay i 2015.
Desuden har decanter lige skrevet en hel artikel om ham igen, hvor han nævnes som en “Must try” winemaker fra Sydafrika.
Udover Chardonnay er han kendt for sin rødvin Serenity, som er et blend.

22. maj 2019 – Henry of Pelham fra Canada

”Great Wine is Grown not Made”: dette er mottoet hos Henry of Pelham, der er vores næste gæst. Paul Speck, der er President for Henry of Pelham er rejst en lang vej, hele vejen fra Ontario, Canada, for at komme og besøge os.*
Det er en historisk vingård, som går 6 generationer tilbage.
Ud over at producere fortryllende Riesling, laver han også vine på den canadiske drue Baco Noir, samt nogen klassiske franske sorter.

Arrangør: Korsholm vine

29. maj 2019 – Portvinsmagning

Portvinssmagning med fokus på Grahams.

I samarbejde med vinkonsulatet inviterer vi til en aften i portvinens tegn.
Med udgangspunkt i en af klassens helt tunge drenge skal vi en tur rundt i portvinens forunderlige verden.
Smagningen vil tage dig i gennem basics omkring portvinsproduktionen og de forskellige stilarter af portvin, krydret med historier om Grahams og de forskellige portvine vi skal smage.

Arrangør: Vinkonsulatet

13. juni 2019 – Glassmagning

Afholder vi glassmagning med glasserien Veritas fra Riedel. Hvor starter den gode vinoplevelse? Vinen er jo en forudsætning, men når man har prøvet at drikke vin af forskellige glas, så er man heller ikke i tvivl om, at glasset også har en betydning!

28. Juni kl. 19.00

Vi får besøg af Louis Latour Maison – et legendarisk bourgogne hus.

Domaine Louis Latour Maison er beliggende i Aloxe-Corton og består i dag af over 48 hektar, hvor af de 27 hektar er Grand Cru marker.
Siden grundlæggelsen i 1797 har huset været med til at gøre vinene fra Bourgogne til de mest eftertragtede i verden.

I 1979 overtog Latour en vingård i Ardéche og siden er også et af Chablis bedste og ældste huse – Simonnet Febvre – kommet under Louis Latours ejerskab. Alle steder går traditioner og innovation hånd i hånd, for at opnå bedst mulig kvalitet.

Arrangør: Laudrup vine