Logo
Logo

Vores arrangementer

Vinlauget Grand afholder en række spændende netværksarrangementer - oftest centreret om vin.

Få et indblik i afholdte og fremtidige arrangementer herunder.

2025.01.04 - Nytårskur

Kl. 14:00 skåler vi det nye år ind i Vinlauget Grand. Tag´ gerne din bedre halvdel, naboen eller en god ven med.

2024.12.05 - Champagne smagning

Afholdes af Champagneshoppen.dk fra Vejle.

Der serveres sushi til smagningen.

2024.11.18 - Portvinsfestival 2024, København

Bemærk: Egenbetaling.

Børsens traditionsrige portvinsfestival er - Grundet branden - flyttet til ovennævnte dato og Det ny Teater på Gl. Kongevej.

2024.11.14 - Portvin & Ost

2024.10.30 - Pio Cesare - Winemakers Dinner

Vinlauget Grand havde fornøjelsen af at besøge Pio Cesare på den årlig vintur - og hvilken oplevelse. Nu rejser de den anden vej og vi inviterer indenfor i vinkælderen.

Arrangeres af Laudrup Vin

2024.10.25 - Gaja Smagning

Afholdes af Østjysk Vinforsyning - Bemærk to datoer.

Der serveres tapas til arrangementet.

2024.10.24 - Gaja Smagning

Afholdes af Østjysk Vinforsyning - Bemærk to datoer.

Der serveres tapas til arrangementet.

2024.10.10 - Kød & Vin

En nær ven af huset og medlem Søren Braendgaard Hansen - AKA kød og grill specialist - forkæler os med diverse og nøje udvalgte udskæringer. Dertil sørger Østjysk Vinforsyning for det helt rette vinmatch.

2024.09.16 - Peter Vinding-Diers gæster Vinlauget Grand

En sand legende gæster Vinlauget for at præsentere 5 af sine sicilienske vine. Hertil serveres tapas og gode historier fra et langt og spændende liv.

Faciliteret af Thomas Axelsen, Laudrup Vin.

2024.09.05 - Winemakers Dinner med Il Borro

Brian smagte (og købte) for et par år tilbage "flagskibet" fra Il Borro af samme navn - og var solgt. Vi kender nok alle Sassicaia, Solaia og Tignanello - Altså de berømte supertoscanere. Il Borro er i flere årgange blevet begunstiget med præcis samme antal point - men der er den forskel, at den koster et par tusinde kroner mindre.

Denne aften smager vi på 7 af deres vine.

Arrangør: Laudrup Vin.

2024.08.22 - Tysk vin fra Vinvärket

Der serveres tapas til arrangementet.

*** Afslutning på forårssæson 2024 ***

2024.06.06 - Sommerarrangement: Rose & Sushi

Kan man det? Nu prøver vi i hvert fald :-)

2024.05.16 - Netværkstapas, musik, vinbar og hygge

Vi introducerer denne aften et nyt format, hvor det også i større omfang vil være muligt for medlemmerne at invitere gæster med.

Thijs Daniel Mooij, køkkenchef på NO14 i Vejle, vil kreere en række lækre tapas, som kan nydes i mere uformelle rammer en vanligt.

Vores tætte samarbejdspartnere vil - i den til aftenen indrettede vinbar - være værter med vinen, og naturligvis en tilhørende vinsnak for dem, der føler for det.

Ligeledes vil der være der være musikalsk indslag i løbet af aftenen.

Således er rammer sat for en hyggelig aften udover det sædvanlige, hvor der virkelig både kan hygges og netværkes.

2024.05.07 - Wines & Spirits Top 100 Wineries 2023

Vi gentager successen fra sidste år og lader igen i år Østjysk Vinforsyning præsentere en række fine fra den hædrede liste.

2024.04.25 - Vintur til Piemonte

Den traditionsrige 4 dages vintur går i år til Piemonte og er som altid arrangeret af Laudrup vine.

2024.04.11 - Tysk hvidvin

2024.03.14 - Winemakers Dinner

Begivenheden arrangeres af Piemonte på flaske, der lover masser af god mad, vin og historier fra vingården.

2024.02.22 - Ost & Vin

Laudrup Vin og Gastronomi introducerer os til oste, der passer til vin - og omvendt.

2024.01.25 - "Duft" til dit netværk, introduktion til LE NUZ du Vin

Med udgangspunkt i ”Masterkit” med 54 dufte, forklarer vi hvordan vi reagerer vi på dufte, og hvordan kan vi udnytter denne viden, når vi skal smage på vin. Ligeledes forklares sammenhængen mellem dufte og vin.

Vi kommer også omkring duftsættet ”Faults in Wine”.

Herefter serveres snack og vinrester og der netværkes i kælderen.

2024.01.06 - Nytårs kur

Nytårs kur med ledsager.

2023.12.07 - Champagne aften med Vin med bobler

Champagne til mad og fest

Champagne er meget mere end mousserende vin til nytår og andre festlige lejligheder. Champagne er også meget mere end store kendte brands, og så er champagne produceret under en streng regulering for at sikre en høj kvalitet – kvalitetskravene gælder naturligvis også for de små vingårde.

Til denne smagning serverer vi 6 forskellige champagner fra små vingårde i Champagne i Frankrig - og vi guider gæsterne i valg af champagne til både før og under maden.

Det er grower-champagne, der er betegnelsen for champagne fra vingårde, hvor vinbonden selv tager sig af alle led i vinproduktionen – lige fra de planter en vinstok til flasken sættes til salg. Champagnen er håndlavet og produceret med en ånd, der på én gang respekterer traditionen og på samme tid udfordrer metoderne. Resultatet er interessante dufte, spændende smage og en dejlig, lang eftersmag.

Vin med Bobler samarbejder med 11 vinbønder i Champagne og har altid et sted mellem 30 og 40 forskellig slags champagne på lager. Jens og Mirja, der står bag Vin med Bobler, besøger vingårdene hvert år og tager kun champagne ind i sortimentet ud fra princippet ”Det vil være ok at brænde inde med i kælderen”.

Parret har lokaler lige bag Vesterbro Torv i København, hvor de minimum en gang om måneden har smagning. Her bliver champagnen parret med små udsøgte tapasanretninger, der matcher de enkelte vine.

De vil til denne aften også stå for maden.

På denne champagneaften bevæger vi os rundt i geografien i Champagne, ligesom vi taler om druerne og deres karakteristika – og så kommer vi naturligvis ind på, hvordan man får champagne og mad til at spille virkelig godt sammen. For meget champagne egner sig faktisk virkelig godt til mad og bliver kun bedre i mødet med det salte køkken.

2023.11.23 - Riedel Glassmagning

Glas er en videnskab, og ikke uden grund har østrigske Riedel forsket i påvirkning af duftesansen og smagsløgene i forhold til glassets udformning.

Det rigtige glas til den rigtige vin kan faktisk betyde, at en vin dufter og smager af 50 % mere. Det lyder som gas, men er i realiteten næsten trylleri.

Vine og glas vil blive kommenteret af: Riedel ambassadør Martin Kjær Frandsen fra H.J. Hansen Vin A/S

2023.11.09 - Ramos Pinto, portvins aften - Østjysk Vinforsyning

Ramos Pinto er kendt over hele verden som producent af de ypperligste Portvine.

Ramos Pinto har i mange år været en af de mest anerkendte producenter af portvin, og da det franske champagnefirma Louis Roederer i 1990 overtog ejerskabet af firmaet, gav det på mange måder et nyt og fremtidssikret grundlag for den fortsatte drift. Der blev bl.a. iværksat en modernisering på flere fronter, men der blev også taget beslutning om at udvide porteføljen af vine, så den også kom til at indeholde såkaldte ”stille”-vine (bordvine).

Et af Ramos Pintos helt store aktiver er de 4 Quintas (vingårde), som firmaet råder over – Quinta do Bom Retiro, Quinta da Urtiga, Quinta dos Bons Ares og Quinta de Ervamoira.

Til produktionen af bordvinene i serien ”Duas Quintas” (”to vingårde”) er det druer fra de to sidstnævnte Quintas, der anvendes.

Vi starter denne rundtur i portvinens verden, med et vanligt glas Champagne, inden vi skal igennem 9 forskellige vine:

- DUAS QUINTAS RESERVA WHITE Douro, Ramos-Pinto 2016, (reserva hvidvin)

- QUINTA DE ERVAMOIRA RED Douro, Ramos-Pinto 2018 (Top enkeltmarks rødvin)

- ADRIANO WHITE RESERVA Port Ramos-Pinto

- COLLECTOR PORTO RESERVA Ruby, Ramos-Pinto

- 10 YEARS TAWNY ERVAMOIRA Ramos-Pinto

- 30 YEARS TAWNY Ramos-Pinto

- LATE BOTTLED VINTAGE PORT Ramos-Pinto 2018

- VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA, Ramos-Pinto 2017

- VINTAGE QUINTA ERVAMOIRA, Ramos-Pinto 1994

Smagningen kommenteres af Glenn Lyngdal fra Østjysk Vinforsyning.

Til denne aften serveres der oste bord.

2023.10.12 - Laudrup vin & specialiteter

Laudrups Spanske specialiteter og vine.

I Laudrup vin har vi også Spanske specialiteter i form af gastro. Denne aften vil vi smage alt fra tun til Oliven olie og mandler, alt sammen af den bedste kvalitet. Ud over gastro vil der også komme nogle af de Spanske vine, som vil passe godt til de forskellige ting.

Alt i alt en aften i det Spanske hjørne.

2023.09.21 - Winemakers dinner med Muga & Laudrup vin

Kom med til smagning af det første vinhus hos Laudrup vin.

Michael Laudrup og hans medspillere i Barcelona havde allerede besøgt Bodegas Muga ad flere omgange, inden han og Per Buhl stiftede Laudrup Vin i 1993. Derfor kom det også som lidt af en selvfølge, da Muga som det første vinhus blev indlemmet i vores sortiment - en plads, det jordnære familieforetagende med de høje ambitioner har holdt stædigt fast i siden. Dengang som nu laver Muga således noget af det mest vellavede, frugtbårne og mørkt krydrede vin, vi kender til inden for den mere klassiske Rioja-stil.

Denne aften vil det være Jorge Trujillo fra Bodegas Muga, som vil guide os igennem deres vine.

2023.09.14 -Netværkstur til København

Vi har i samarbejde med Jacob Elkjær fra Grøften i Tivoli, arrangeret en netværkstur til København

Vi starter kl. 16,00 med vinsmagning på Vinbaren Vesterbro Torv.

Efter følgende fælles gåtur til Grøften i Tivoli, hvor Jacob står klar til at tage i mod os. Her vil han vise os rundt i butikken og fortælle om livet i Grøften.

Til slut serveres det Store kolde bord med øl, snaps og kaffe.

2023.06.17 - Sommerfest

I netværkets tegn afvikles sommerfesten i et helt andet og langt mere uformelt format end det velkendte, både i forhold til mad og vin.

Vi har skiftet vinkonsulenten ud med en professionel bartender, som vil kreere cocktails af høj kvalitet. Der vil nok også være mulighed for et enkelt glas rose.

I sommerens tegn griller Martin, Jesper og Brian hotdogs med videre – så det er bare på med sommerskjorten (måske med lange ærmer), så finder vi hyggen frem og holder et brag af en fest.

2023.05.11 - Wines&Spirits Top 100 wineries 2022 - Østjysk Vinforsyning

Hvert år bedømmer Wine&Spirits Magazine tusindvis af vinproducenter og deres vine. Det sker i en 2 runders blindsmagning, hvorefter årets top 100 offentliggøres.

Hos Østjysk Vinforsyning er vi så heldige og velsignede, at have ikke mindre end 6 topproducenter på listen.

Til denne enestående smagning skal vi smage på vine fra alle 6 producenter. Vi skal igennem 10 vine og der er både, Champagne, rød, hvid og rosé på menuen fra øverste hylde.

Til denne smagning serveres der snacks.

2023.04.22 - Amerikansk vin med Østjysk Vinforsyning og Jakob Elkjær

Amerikansk vin – er det ikke ”bare” store og tunge vine?

Det kan det være, men hvis du godt kunne tænke dig at se hvad der findes af Pinot Noir (og andet), så har du nu muligheden.

USA er nok primært kendt for Zinfandel og store Napa vine, men der laves heldigvis andet. Vi kommer til at ”hoppe” lidt mellem nogle stater på vestkysten og primært med fokus på Pinot Noir.

Vi starter dog aftenen med mousserende vin fra Anderson Vally, hvor Louis Roederer fra Champagne også har etableret sig.

Vi skal ”rejse” gennem Californien, Oregon og Washington State, så der bliver lidt for enhver smag. Vi skal blandt andet smage vin fra en dansk winemaker, Pinot Noir og Chardonnay fra et økologisk Boutique winery, sarte og saftige Pinot Noir vine fra Oregon, Pinot Noir der er produceret i samarbejde af en top Bourgogne producent og ham der skrev kontrakt med Aqua i USA, så man også fik ”glæden” af at kunne høre Barbi Girl i USA. I Washington skifter vi stil og får lidt mere tyngde i vinene.

Til smagningen står Jacob Elkjær fra Grøften for maden.

2023.03.29 - Value for money med Korsholm VIN

Korsholm Vin startede i 2015 og bag firmaet står Jimmi Korsholm der 5 år tidligere blev uddannet sommelier fra Vinakademiet i København.

Mottoet "Vi sætter lys på fremtidens vine" tager afsæt i hvad, der før syntes ideelle områder at dyrke vin, måske i fremtiden går hen og bliver for varme.

Fokus er således på koldklima-vine fra særligt Canada, England, Danmark og Tyskland mv. Syrefriske vine med lav alkohol....m.a.o. tynd pjevset bjergvin 😉

Til smagningen er der således lagt op til "Value-for-money-vine med et køligt udtryk".

'Vi skal forbi Jura, Tyskland, Østrig, Ungarn, Italien og en enkelt spanier dyrket af den tidligere tekniske direktør for Pingus i højlandet vest for Madrid.

Bobler, hvide herunder en knap 7 år gammel ungarsk Chardonnay dyrket af Antinori smagt op imod en hvid Bourgogne.

De røde byder på to sarte røde i form af Pinot Noir fra hhv. Jura og Tyskland efterfulgt af et tungere heat Nebbiolo vs. højlands-garnacha.

Til smagningen serveres der tapas.

2023.02.23 - Tour de France, Laudrup vin og gastronomi

Kom en tur med rundt i de klassiske Franske vinområder.

Er du til Fransk vin, eller vil lære det bedre at kende, er det aftenen du ikke må gå glip af.

Det bliver på den store klinge, med det ene kendte vinområde efter det andet, vi starter i Champagne, og bevæger os videre til Alsace, Loire, Bourgogne, Bordeaux og Rhone. Så alt i alt en aften i det klassiske Franske hjørne, hvor mange af de helt store vine kommer fra.

Vive la France.

Til smagningen serveres der lidt let i form af baguettes & oliven.

2023.01.26 - Bourdeaux med Østjysk Vinforsyning

Kom en tur med rundt i deBordeaux - så bliver det ikke mere klassisk!

Kom med til en stor aften, hvor vi smager os igennem vine fra det måske mest klassiske område i verden.

Bordeaux er kendt for sine mange vindistrikter og uttalige "Chateauer", der i de fleste tilfælde kun producere 1, 2 eller i sjældne tilfælde 3 vine - det gør det nemmere for vinentusiasten at navigere rundt i de forskellige huses stilarter.

Er man til vine med masser af historie samt enorm spændende udviklingspotentiale, så tag med til denne spændende smagning, hvor vi blandt andet skal smage en af de mest populære bordeauxvine på det danske marked, Chateau Batailley 5. Cru, fra den sidst nye og HELT STORE årgang 2019.

Derudover kravler vi også lidt længere op i Cruerne....

Til smagningen serveres der tapas. klassiske Franske vinområder.

Er du til Fransk vin, eller vil lære det bedre at kende, er det aftenen du ikke må gå glip af.

Det bliver på den store klinge, med det ene kendte vinområde efter det andet, vi starter i Champagne, og bevæger os videre til Alsace, Loire, Bourgogne, Bordeaux og Rhone. Så alt i alt en aften i det klassiske Franske hjørne, hvor mange af de helt store vine kommer fra.

Vive la France.

Til smagningen serveres der lidt let i form af baguettes & oliven.

2022.01.07 - Nytårskur

Vi åbner dørene for årets nytårskur kl. 14:00, sidste mand lukker og slukker.

2022.12.08 - Champagne med Vin med Bobler

Mirja og Jens fra Vin med Bobler kommer og serverer 6 forskellige champagner fra små vingårde i Champagne i Frankrig – Under vejs guides deltagerne i valg af champagne til både før og under maden.

Mirja Bang Hansen vil over et glas champagne ligeledes introducere deltagerne til hendes bog Hjernefablen, som Brian Gade på det varmeste anbefaler at læse. Hjernefablen skaber klarhed om det, der sker i hjernen under pres og giver læseren indsigt i, hvordan du som leder kan blive bedre til at udvikle dig samarbejde med din lunefulde hjerne.

Det er grower-champagne, der er betegnelsen for champagne fra vingårde, hvor vinbonden selv tager sig af alle led i vinproduktionen - lige fra de planter en vinstok til flasken sættes til salg. Champagnen er håndlavet og produceret med en ånd, der på én gang respekterer traditionen og på samme tid udfordrer metoderne. Resultatet er interessante dufte, spændende smage og en dejlig lang eftersmag.

Vin med Bobler samarbejder med 12 vinbønder i Champagne og har altid et sted mellem 30 og 40 forskellig slags champagne på lager. Jens og Mirja, der står bag Vin med Bobler, besøger vingårdene hvert år og tager kun champagne ind i sortimentet ud fra princippet ”Det vil være ok at brænde inde med i kælderen”.

På denne champagneaften bevæger vi os rundt i geografien i Champagne, ligesom vi taler om druerne og deres karakteristika – og så kommer vi naturligvis ind på, hvordan man får champagne og mad til at spille virkelig godt sammen. For meget champagne egner sig faktisk virkelig godt til mad og bliver kun bedre i mødet med det salte køkken.

2022.11.24 - Winemakers dinner med LHV Avezza

Vi får besøg af Andrea fra LHV AVEZZA, som vil fortælle om det eksklusive vinhus' historie, og sammen med Piemonte på Flaske stå for en flot vinsmagning.

LHV AVEZZA er seneste vinhus, som vi har valgt at importere fra Piemonte.

Det drives af norske Lizette Lyhus, der har satset stort på vine i high end segmentet, da hendes familie investerede cirka 50 mio. i vingården Avezza i 2019. Målet er gennem dygtighed og yderligere investeringer at skalere vinhuset og rykke op i øverste liga. Det sker blandt andet ved at forbinde de klassiske Piemonte traditioner med nytænkning og elegance.

Vi skal blandt andet smage Alta Langa bobler, den hemmelige topklassifikation NIZZA og andre lækre vine.

Til smagningen serveres der en 3-retters menu, kreeret af Thijs fra No 14 vinbar i Vejle.

2022.10.25 - Winemakers dinner med Muga og Laudrup Vin

Kom med til smagning af det første vinhus hos Laudrup vin.

Michael Laudrup og hans medspillere i Barcelona havde allerede besøgt Bodegas Muga ad flere omgange, inden han og Per Buhl stiftede Laudrup Vin i 1993. Derfor kom det også som lidt af en selvfølge, da Muga som det første vinhus blev indlemmet i vores sortiment - en plads, det jordnære familieforetagende med de høje ambitioner har holdt stædigt fast i siden. Dengang som nu laver Muga således noget af det mest vellavede, frugtbårne og mørkt krydrede vin, vi kender til inden for den mere klassiske Rioja-stil.

Denne aften vil det være Jorge Trujillo fra Bodegas Muga, som vil guide os igennem deres vine.

Til smagningen serveres en 3-retters menu, kreeret af Thijs, køkkenchef på No 14 vinbar.

2022.10.13 - New Zealand & Australien med 4RC Vin

Kom til en aften hvor vi skal smage massere af forskellig vin fra New Zealand & Australien.

Aftenen starter med bobler fra New Zealand.

Herefter skal vi bl.a. smage hvidvine lavet på chardonnay, riesling og selvfølgelig de verdensberømte Sauvignon Blanc-vine fra New Zealand.

Derfra starter vi blødt op på rødvinen med en Pinot Noir fra New Zealand, men så springer vi så også over til frugtbomberne fra Barossa Valley i Australien, hvor du virkelig får saft, kraft og frugt.

Vi slutter aftenen af med en australsk dessertvin.

Til smagningen serveres der tapas fra La Cantina Maria.

2022.09.14 & 15 - Angelo GAJA, Østjysk Vinforsyning

Angelo GAJA er kongen af Barbaresco.

Huset GAJA har været revolutionerende for vinproduktion i Piemonte, og for alvor sat Barbaresco på det internationale vinkort.

Grundstenen i GAJA’s succesfulde vine er produktion udelukkende fra egne vinmarker, et kraftigt reduceret udbytte, samt fadlagring på fade fra eget bødkeri.

Gaja laver “almindelig Barbaresco” og enkeltmarks Barbaresco’erne, Costa Russi, Sori Tildin og Sori San Lorenzo. I disse enkeltmarksvine blander GAJA en lille del Barbera i vinen, og må derfor ikke benytte navnet Barbaresco, men hvad gør det, hvis man selv er større en appelationen!

Gaja har senere bragt sin ekspertise til andre områder i Italien og denne aften skal vi både omkring Brunello, Barolo, Barbaresco og Super Toscanere, alle fra det legandariske GAJA hus.

Til denne smagning vil der være lidt let at spise i form af flûte, pølser & oliven.

2022.08.25 - Hvidvin & bobler

De UNESCO beskyttede Langhe bakker er hjem for Piemonte's kendte røde vine, Barolo og Barbaresco. Men Piemonte's næste eksporteventyr bliver med stor sandsynlighed hvidt. Langhe bakkerne afgrænses mod vest af Roero, hvor den mere sandholdige jordbund giver fantastiske forhold for produktion af hvide vine. Lokale og internationale druer giver fantastiske hvide vine, hvoraf de fleste drikkes unge, og andre har stort lagringspotentiale. Herfra skal vi blandt andet smage "Hvid Barolo" (som man kalder Roero Arneis DOCG) og Rossese Bianco, samt hvid vin med 10+ år på bagen, som stadig drikkes sprødt og lækkert.

Mod øst og syd afgrænses Langhe bakkerne af Alta Langa, som direkte oversat betyder "ydre langhe". Denne egn lægger også navn til Alta Langa DOCG, der er Italiens næste store brand for højkvalitetsvine lavet på Champagne-metoden. Dyrket i højden, og endnu ukendt af de fleste. Men entusiaster ved at der her er tale om bobler af uhørt høj kvalitet til pengene; byggende på næsten 200 års traditioner.

2022.06.16 - Foredrag med Forsvarsadvokat Mette Grith Stage

Forsvarsadvokat Mette Grith Stage tager tilhørerne helt tæt på de mange straffesager og klienter, hun har haft igennem årene. Hun kender til arbejdet både som anklager og forsvarer, og kan derfor fortælle om alle dele af vores retssamfund.

Som forsvarsadvokat har man sin daglige gang i landets arrester og fængsler, man kommer tæt på samfundets skyggesider og færdes hjemmevandt i de danske retssale. Mette Grith Stage har været forsvarer i nogle Danmarkshistoriens mest spektakulære straffesager, så som: Kundbypigen, sagen om morfaren, der skød en advokat, terrorangrebet på Krudttønden og gruppevoldtægten fra Fredericia Banegård.

Den karismatiske Mette Grith Stage fortæller åbent og ærligt om sit arbejde, som hun aldrig holder fri fra og hvorfor hun altid er klar til at give sine klienter det allerbedste forsvar.

Vinlauget vil være vært for snacks og vin dertil.

2022.05.19 - Bourgogne aften med Domaine Bohrmann

“Domaine Bohrmann - en af de kommende stjerner i Bourgogne."

Sofie Bohrmann er født i Belgien, men har lige siden sin spæde ungdom drømt om at blive vinproducent. Som 18- årig blev hun optaget på ønologi- studiet på Sorbonne Universitetet i Paris - og var færdiguddannet 8 år senere.

I 2000 begyndte hun at opkøbe marker i Bourgogne - og etablerede Domaine Bohrmann i Meursault med berømte Bourgogne producenter som Comte Lafon og Jaques Prieur som nærmeste naboer.

I 2002 kom hendes første vine på markedet anført af den legendariske Meursault en le Barre (nabomark til Clos de la Barre ) - og med sin faste følgesvend Dimitri White som vinmager igennem alle årene, har domænet nu udvidet sin portefølje til 33 hektar vinmarker i Meursault, St. Aubin, St. Romain, Puligny- Montrachet samt Pommard og Gevrey- Chambertin.

Vi starter med hendes Cremant de Bourgogne, som hun igennem alle årene har høstet stor anerkendelse for. Derefter skal vi smage 4 hvide Bourgogner samt 4 røde - bl. a. Pommard 1. cru La Chaniére 2011 samt Pommard VV 2008.

Smagningen afholdes af Jesper Rosenqvist fra Rosenqvist Vinhandel Aps. ,som igennem alle årene har været importør af Domaine Bohrmann`s vine.

2022.04.28 - Grill aften med Outdoor Chef og Laudrup Vin

Foråret er over os og grill sæsonen står for døren, så vi fyrer op i vores grill fra Outdoor chef.

Grillen bliver styret af Jesper Thinggaard, der har sammensat en lækker menu. Menuen bliver akkompagneret af vine udvalgt af Thomas fra Laudrup vin.

Så kom til en hyggelig aften i Vinlauget med grill og vin. Hvor du kan blive inspireret til grill sæsonen.

2022.04.06 - Tysk vin med Laudrup Vin

Kom med til tysk smagning hvor vi vil smage de tørre, sprøde og friske hvide, over til dem som har lidt mere sødme og lidt rød til sidst.

Tyskland er kendt i hele verden for deres sprøde hvide, og vi vil også komme til at smage fra en af de bedste producenter af tør Riesling i Mosel.

Vi kommer også til at smage vine fra Pfalz, så det bliver en aften med masser af syre, mineralitet og friske vine.

Så hvis du elsker tysk vin, eller har lyst til at vide lidt mere om det, må du ikke snyde dig selv for denne smagning.

2022.03.24 - Ølsmagning - Old vs. new world med OELELSKER

Mit navn er Jens H. Carl, og jeg er medejer af OELELSKER, som er et ølfirma, der gerne vil sætte fokus på det gode øl - og de gode historier omkring øl.

Til smagningen vil jeg arbejde med et tema, som også er kendt i vinverdenen; "Old World vs. New World". Vi skal med andre ord smage både klassiske og historiske bryg fra gamle velrenommerede bryggerier i Europa, og vi skal smage moderne øl fra unge og moderne bryggerier fra Europa og USA. I skal forberede jeres smagsløg på både almindelige lagerølstyper, sure øl, frugtige øl, bitre øl og kulsorte øl. I skal med andre ord en tur rundt i ølkarrusellen, og det bliver ikke kedeligt!

Til smagningen serveres der tapas, leveret af La Cantina Maria.

2022.03.03 Winemakers dinner med Sara Vezza & Josette Saffirio

Vi får besøg af Marco Serra fra vinhuset Sara Vezza (Josetta Saffirio), som er beliggende i Castelletto, kun få hundrede meter fra verdensberømte Conterno. Vi befinder os i den sydøstlige del af Barolo distriktet, hvor jordbunden giver kraftige og meget holdbare vine. Vingården drives i dag af Sara Vezza, som er femte generation i familien. For Sara er bæredygtighed og kærlighed til naturen i højsædet, hvilket ses i de fire symboler (vand, luft, ild og jord), der pryder vinflaskerne fra denne unikke vingård. Vingården er derfor også "Certified sustainable", hvor energien til produktion leveres af solceller, alt vand i produktionen opsamles, renses og genbruges, og isoleringen i væggene er af kork. Alt sammen i klimaets og miljøets tegn, hvilket også har ført til at Sara i 2021 blev udnævnt af Forbes, som en af de 100 mest betydningsfulde kvinder i Italien.

Vinhuset har specialiseret sig i Barolo produktion. Men denne aften skal vi ud over Barolo fra 2018 smage andre af vinhusets elegante vine af høj kvalitet, blandt andet en Barbera d' Alba Superiore og deres populære Nebbiolo d' Alba. Marco har også lovet at tage en Barolo Riserva fra 2016 med, som er en af de bedste årgange i Barolo nogensinde.

Til denne smagning serveres en tre-retters gourmet middag, med blandt andet velhængt oksehøjreb fra Skallebølle Slagtehus, der blandt andet også leverer kød til flere Michelin restauranter i Danmark.

Arrangør: Piemonte på flaske

2022.02.24 - Nebbiolo og Piemonte

Kom med til en forrygende aften sammen med Piemonte på Flaske, hvor vi skal smage vine lavet på Nebbiolo - kongen af de italienske druesorter. Nebbiolo er en drue, som stiller høje krav til klimaet, og kun vokser under helt specielle forhold. Den kræver lune voksesteder og modner meget sent, ofte først i den tætte efterårståge. Nebbia betyder da også tåge på italiensk, og nogle påstår, at Nebbiolo har fået sit navn, fordi tågen ofte hænger lavt over markerne i Piemonte og skærmer druerne mod frost. Disse faktorer gør også, at 99% af al produktion af Nebbiolo-vine sker i Piemonte, og det er vanskeligt at dyrke druerne andre steder i Verden.

Til denne aftens vinsmagning skal vi selvfølgelig smage de mest kendte vine, som er lavet på Nebbiolo; Barolo og Barbaresco, som er vine med stort lagringspotentiale. Men vi har også nogle nye og interessante vine lavet på Nebbiolo med: Mousserende, rose´og blends, som vinder mere og mere frem i Piemonte.

Glæd jer til en spændende smagning og som altid med gode historier fra Piemonte.

Til smagningen serveres der tapas, leveret af La Cantina Maria.

2022.01.20 - Franske vine v/Vinopol

Vi får besøg af et relativt nyt vinfirma, Vinopol, der blev startet op i 2019 af Ib. Han valgte at starte vinfirma da han blev pensioneret som gymnasielærer.

Firmaet sælger franske vine og ideen bag firmaet er at vinene derfra skal

• være nogle af de bedste fra Bordeaux, Bourgogne, Beaujolais, Champagne og Alsace

• være gode repræsentanter inden for hver deres kategori

• være det prismæssigt bedste tilbud i Danmark og altid give fuld værdi for pengene.

Vinene vi skal smage denne aften stammer fra Champagne, Bourgogne og Bordeaux, heriblandt en Pommard fra 1995.

Til smagningen serveres der tapas, leveret af La Cantina Maria.